Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie stavební výroby (FAST-CW07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CW07 - Ekologie stavební výroby, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky je uplatnění studentů v systému řízení stavební organizace podle zásad environmentálního managementu v integrovaných systémech ve spojení s bezpečností práce. Využití znalostí z ochrany ŽP při práci na stavebních úřadech

Osnova

1. Environmentální management. Aktuální legislativa v ČR a EU. 2. Zavádění systémů environmentálního managementu ve stavebním podniku – certifikace.3. Posuzování návrhu staveb a jejich realizace z ekologických hledisek.4. Ekologické stavby. Občanská a bytová výstavba – konstrukční části budov – provozní soubory (zařízení) s ohledem na životní prostředí (ŽP).5. Návrh zařízení staveniště a vliv na životní prostředí. Řízení výstavby a procesů na staveništi - ochrana ŽP a hygienické limity.6. Nakládání s odpadem na staveništi a klasifikace odpadů. Recyklace odpadů stavební výroby – jejich využití v návrzích zařízení staveniště (ZS).7. Hlukové limity a hluková studie staveniště.8. Nakládání s přípravky stavební chemie. Bezpečnostní listy výrobků.

Literatura

Freeman, H. M.: Standard handbook of hauardous waste treatment and disposal. McGraw-Hill, Inc., New York, 1989. Chander, I: Design, Production and Maintenance,. Mitchell, London, 1995. OECD Commision: Key environmental indicators. OEDCD Geneve, 2001. HRAZDIL, V: Ekologické aspekty výstavby. Stavební fakulta VUT v Brně, 2008. Wesel, R., Gouldson, A.: Reference materials for environmental analysis. LGP Promochem GmbH, 2002.

Požadavky

Řízení stavební výroby

Garant

doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc.