Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaný projekt II (FAST-CW08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CW08 - Specializovaný projekt II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí a praktických dovedností pro vypracování stavebně technologického projektu, nutného pro efektivní realizaci stavby.Získání znalostí k vypracování projektu zařízení staveniště, vypracování podrobného časového plánu stavby, bilance zdrojů, technologického předpisu, technické zprávy stavebně technologického projektu - vše pro konkrétní stavbu s využitím vhodného počítačového programu.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Škarda E.: Technologie pozemních staveb II.-podklady,pomůcky,příklady. VUT Brno, Fakulta stavební, 1991. Frková J., Tománková J.: Projekt z přípravy a řízení staveb. ČVUT Praha, Fakulta stavební, 2000. Makýš O., Makýš P.: Projekt organizácie výstavby. STU Bratislava, 2000. Musil F. a kol.: Technologie pozemních staveb I. – Návody do cvičení. AA CERM Brno, 2001. Jarský Č. Musil F. a kol.: Příprava a řízení staveb. AA CERM Brno, 2003. různé: Zákony, vyhlášky, předpisy. různé, 0. Juříček a kol.: Technológia pozemných stavieb 2. ALFA Bratislava, 1993. Vlček K.: Stavebno technologická príprava stavieb. Jaga Group, Bratislava, 1998.

Požadavky

Základní znalosti z navrhování a projektování pozemních staveb, dopravních staveb a inženýrských sítí. Znalostí o provádění stavebních procesů, o požadavcích na jejich připravenost před prováděním, zásady technologických postupů jednotlivých stavebních procesů, jejich sled a návaznosti, požadavky na jejich kvalitu. Modelování technologické a časové struktury dílčího procesu stavby, výrobního prostoru a zdrojů potřebných k realizaci, s využitím výpočetní techniky.Znalosti zpracování stavebně technologické studie.

Garant

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.