Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování výrobních procesů (FAST-CW52)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CW52 - Modelování výrobních procesů, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Modelování výrobního procesu za účelem inovace. Cílem je výuka principům práce v projektových, inženýrských a stavebně dodavatelských organizacích při řízení stavební výroby a výstavbového projektu moderními informačními systémy. Řešení individuálních projektů s orientací na DP.

Osnova

1. Činitelé výrobního procesu – pracovní síly, prostředky a předměty2. Výrobní proces jako cyklicky opakovatelný děj, klasifikace a specifika výrobních procesů3. Kloubení výrobních činitelů, komplexní řízení procesů v prostorové a časové struktuře4. Fáze ve výrobních procesech5. Transformační zákon a změny ve výrobním procesu. Změny vznikající mimo vlastní proces a definice výrobního prostředí6. Modely vlivů výrobních procesů na životní prostředí 7. Deterministické metody modelování8. Stochastické modely9. Metody operační analýzy v řízení výrobních procesů10. Modelování pomocí síťových grafů, druhy síťových grafů v závislosti na činnostech a vazbách11. Síťová analýza, činnosti řízené zdroji12. SW podpora síťového plánování13. Disponibilita zdrojů

Literatura

Chandler, I.: Building technology 2, Performance. Mitchell London, 1989. Chandler, I.: Building technology 2, Design. Mitchell London, 1989. Vejdělek, J: Jak zlepšit výrobní proces. 1998. Breach, E: Construction Management in Principle and Practice. London, 2001. Hentz, J.-M: Méthode du potenciel pour gestion. UJF Grenoble, 2002. Hrazdil V.: Příspěvek k projektovému řízení staveb ve fázi jejich stavebně technologické přípravy a realizace. VUT Brno, 0. Berrie, D.S.: Professional construction manegement. New York, 2002.

Požadavky

Zásady přípravy a realizace staveb a návrhu staveniště.

Garant

Ing. Martin Mohapl, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Mohapl, Ph.D.