Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie ve firemní praxi (FAST-CZ056)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CZ056 - Psychologie ve firemní praxi, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Orientace v mezilidských situacích (s ohledem na manažerskou pozici), schopnost aplikovat získané znalosti a dovednosti v osobním i profesním životě.

Osnova

1. Měkké dovednosti (soft-skills), vymezení, užití v praxi, důležitost pro konkurenceschopnost.2. Asertivita a přístup k druhému, asertivita jako možnost změny vztahů a spolupráce s druhými, sebehodnocení, respekt k sobě, k druhým.3. Komunikace, empatie, čtení neverbality, zlozvyky v komunikaci.4. Jednání s problémovými typy, jejich identifikace a jejich specifika v komunikaci.5. Konflikt a vyjednávání, strategie jednání s ohledem na výsledek jednání.6. Prezentace výsledků vlastní práce odborné i laické veřejnosti. Práce s publikem.7. Sociální skupina versus tým, dynamika a složení týmů.8. Pracovní prostředí a související psychologické aspekty. Hygiena pracovního prostředí.9. Problémové jednání na pracovišti. Identifikace a řešení pro stavební praxi.10. Self-management jako zvyšování osobní výkonnosti.11. Time - management 4. a 5. generace, výkonnost a priority.12. Stres, jeho fyziologie a relaxační techniky. Redukce stresu. 13. Inovace a kreativita, jejich podpora ve směru zvýšení vlastního výkonu a tvůrčí činnosti.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti z oblasti psychologie a sociologie ze střední školy (z předmětů Základy společenských věd nebo Občanská nauka). Základní orientace v pojmech obecné psychologie, sociologie a sociálních skupin.

Garant

Mgr. Jan Krása, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Krása, Ph.D.