Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie a sociologie práce (FAST-CZ55)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-CZ55 - Psychologie a sociologie práce, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Orientace v předmětu, schopnost aplikovat získané znalosti a dovednosti v osobním i profesním životě.

Osnova

1. Předmět, úkoly a metody psychologie a sociologie práce.2. Manažerská psychologie a sociologie, základní principy, využití v technické praxi. 3. Psychologické a sociologické působení faktorů pracovního prostředí.4. Psychologická a sociologická expertiza firmy. 5. Psychologický a soiologický rozbor pracovního výkonu.6. Podniková kultura a identita. Vztahy s veřejností. 7. Motivace a potřeby. Stimulace pracovníků. Rozbor kariéry pracovníka. 8. Profesiogramy, výběr a rozmísťování pracovníků.9. Komunikační dovednosti manažera. Sociální pozice a role řídícího pracovníka. 10. Práce vedoucího s jednotivci a skupinou. Lidé ve firmě. 11. Pracovní skupiny, styly řízení. Manažerské funkce. Image manažera.12. Manažer a konflikty, organizační změny a pohotovost manažera.13. Zásady duševní hygieny, zdravá osobnost manažera.

Literatura

Kohoutek,R.-Štěpaník,J.: Psychologie práce a řízení. Akademické nakladatelství CERM,Brno, 2000. Kohoutek,R.: Základy užité psychologie. Akademické nakladatelství CERM,Brno, 2002. BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I.: Psychologie a sociologie řízení. Praha, Management Press, 2002. VEČEŘA, M., GREGOR, M.: Sociologie práce. Brno, VŠE, 1992.

Požadavky

Základní znalosti z oblasti psychologie a sociologie ze střední školy (z předmětů Základy společenských věd nebo Občanská nauka). Základní orientace v pojmech jako obecná psychologie, sociologie, sociální skupiny, metody v psychologii, představy o řízení, funkci manažera.

Garant

Mgr. Jan Krása, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Krása, Ph.D.