Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové a informační technologie (3) (FAST-D35)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-D35 - Počítačové a informační technologie (3), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výpočet úloh vedení tepla a CFD analýz stavebních konstrukcí a jejich detailů. Výpočty konstrukcí a jejich detailů řešených v rámci diplomových prací za použití systému ANSYS.

Osnova

1.opakování základních znalostí o systému ANSYS – pre-processing (tvorba modelu pomocí KP, LINE, AREA, VOLUME, meshing, materiálové a reálné charakteristiky, okrajové podmínky, zatížení, zatěžovací kroky, subkroky), solution (řešiče jejich volba, typy analýz) a post-processing (vykreslení výsledků, uložení výsledků, animace, grafy, vyhodnocení výsledků v řezech, zatěžovací stavy a jejich kombinace)2.opakování základních znalostí o materiálově lineárních a nelineárních výpočtech, geometricky lineárních a nelineárních výpočtech, porovnání statické a dynamické analýzy3.APDL – ANSYS parametric design language, tvorba maker pomocí jazyka APDL v prostředí systému ANSYS a pomocí uživatelského textového editoru4.termální analýza – základní předpoklady, prvky a materiálové modely, teplotní materiálové charakteristiky5.termální analýza – steady-state analýza, používané prvky6.termální analýza – steady-state analýza, okrajové podmínky, zatížení, výpočet, post-processor7.termální analýza – transient analýza, používané prvky8.termální analýza – transient analýza, okrajové podmínky, zatížení, výpočet, post-processor, time-history post-processor9.CFD analýza – základní předpoklady, laminární a turbulentní nestlačitelný proud, používané prvky a řešiče využívané v CFD analýzách10.CFD analýza v rovině – okrajové podmínky, zatížení, výpočet, post-processor11.CFD analýza v prostoru – okrajové podmínky, zatížení, výpočet, post-processor12.použití systému ANSYS při řešení problémů řešených v rámci diplomových prací13.použití systému ANSYS při řešení problémů řešených v rámci diplomových prací

Literatura

ANSYS manuál: Elektronická verze na Cd systému ANSYS. ANSYS teoretický manuál: Elektronická verze na CD systému ANSYS. Bathe, K.J.: Finite Element Procedures. 1996Cook, R.D., Malkus, D.S., Plesha, M.E.: Concepts and Applications of Finite Element Analysis. 3rd ed. 1989Crisfield, M.A.: Non-linear Finite Element Analysis of Solids and Structures. Vol. 1 1991Moaveni, S.: Finite Element Analysis: Theory and Applications with ANSYS. Second Edition 2003

Požadavky

základní znalosti systému ANSYS – pre-processor, solution, post-processor (vytvoření geometrie, volba prvku z závislosti na typu úlohy a dimenzi úlohy, zadání materiálových a reálných charakteristik, zatížení, výpočet, vyhodnocení výsledků), výpočet vnitřních sil na prutových konstrukcí, výpočet napětí a poměrných deformací, výpočet hlavních napětí, výpočet prostupnosti tepla, znalosti libovolného programovacího jazyku (Pascal, Deplhi, C++, Fortran)