Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané stati ze stavební fyziky (FAST-DB61)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DB61 - Vybrané stati ze stavební fyziky, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojit si pokročilejší znalosti ze stavební termodynamiky. Důraz je kladen na současné výsledky výzkumu.Ilustrace budou dělány formou ukázek z původních časopiseckých prací, což současně umožní studentům získávat základní formální návyky nutné pro prezentaci výzkumných výsledků v odborných časopisech.

Osnova

1. Neizotermická difúze vodní páry a její kondenzace.2. Kondenzační model DIAL.3. Kondenzační model DRAL.4. Kondenzační modely IM-TDR, IM-TIR a jejich srovnání s modely DIAL a DRAL.5. Neustálené vedení tepla.6. Pokles dotykové teploty.7. Přestup tepla na fázovém rozhranní.8. Tepelná konvekce.9. Tepelné záření.10. Záření mezi šedými plochami.11. Kombinovaný přenos tepla a výpočet tepelného odporu uzavřené vzduchové mezery.12. Kondenzační problémy speciálních konstrukcí (nevytápěné sportov- ní stadiony) – odvození analytických vztahů.13. Podrobný numerický rozbor tepelného ovlivnění konstrukcí nevytápěných zimních stadionů sáláním od ledové plochy.

Literatura

T. Ficker: Příručka stavební tepelné techniky, akustiky a denního osvětlení. Akademické nakladatelství CERM 2004

Požadavky

Základní znalost stavební tepelné techniky.

Garant

prof. RNDr. Tomáš Ficker, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Tomáš Ficker, DrSc.