Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná fyzika (FAST-DB62)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DB62 - Aplikovaná fyzika, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojit si pokročilejší znalosti ze stavební termodynamiky. Důraz je kladen na současné výsledky výzkumu.Ilustrace budou dělány formou ukázek z původních časopiseckých prací, což současně umožní studentům získávat základní formální návyky nutné pro prezentaci výzkumných výsledků v odborných časopisech.

Osnova

1.Shrnutí základních pojmů z vedení tepla.2.Stacionární vedení tepla složenou válcovou stěnou.3.Přestup tepla na heterogenním fázovém rozhranní.4.Výpočty součinitelů přestupu tepla na základě principu fyzikální podobnosti.5.Shrnutí základních pojmů z tepelného proudění.6.Hydrodynamická a termokinetická podobnost.7.Přestup tepla při proudění teplonosného média.8.Shrnutí základních pojmů z tepelného záření.9.Kirchhoffovy zákony zářivého pole.10.Záření absolutně černého tělesa a šedých těles.11.Výměna sáláním mezi dvěma plochami.12.Sálání v uzavřených vzdušných mezerách stavebních konstrukcí.13.Kombinovaný přenos tepla.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti z fyzikálních a matematických kurzů bakalářského a magisterského studia.

Garant

prof. RNDr. Tomáš Ficker, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Tomáš Ficker, DrSc.