Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Synergie stavebních materiálů (FAST-DB63)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DB63 - Synergie stavebních materiálů, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojit si pokročilejší znalosti ze stavební termodynamiky, akustiky a struktury stavebních materiálů. Důraz je kladen na současné výsled-ky výzkumu v uvedencý oblastech.Ilustrace budou dělány formou ukázek z původních časopiseckých prací, což současně umožní studentům získávat základní formální návyky nutné pro prezentaci výzkumných výsledků v odborných časopisech.

Osnova

I.Pokročilé kapitoly z termodynamiky stavebních materiálů 1.Tepelné vlastnosti stavebních materiálů2.Kombinované termodynamické děje ve stavebních materiálech3.Povrchová a vmezeřená kondenzace ve stavebních konstrukcích 4.Zobecněný Glaserův kondenzační model5.Kondenzační problémy speciálních stavebních konstrukcíII. Pokročilé statě ze stavební akustiky6.Akustické vlastnosti stavebních materiálů7.Moderní metody měření doby dozvuku (MLS)8.Návrhy akustických bariér metodou Fresnela9.Akustická specifika divadel a koncertních sálů III Současný stav výzkumu nano-struktury cementových materiálů10.Vnitřní morfologie stavebních látek11.Fyzikální vlastnosti cementového C-S-H gelu12.Moderní metody výzkumu nano-struktury C-S-H gelu13.Struktura C-S-H gelu a její souvislost s fyzikálními vlastnostmi

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti z termodynamiky, akustiky a materiálového inženýrství.

Garant

prof. RNDr. Tomáš Ficker, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Tomáš Ficker, DrSc.