Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sanace vlhkosti a tepelně technické problémy (FAST-DC55)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DC55 - Sanace vlhkosti a tepelně technické problémy, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Vlhkostní charakteristiky stavebních materiálů ve vztahu k metodám sanace vlhkého zdiva.

Osnova

1. Vlastnosti vody, rovnováhy ve vodných roztocích, pH, anorganické a organické látky rozpuštěné ve vodě.2. Vlhkostní charakteristiky stavebních materiálů a vliv vlhkosti na mechanické a tepelně-izolační vlastnosti staviv. Objemové změny staviv.3. Příčiny pohybu vlhkosti v kapilárním prostředí, spolupůsobení vlhkostně-transportních jevů.4. Chemismus a biologické procesy ve vlhkém zdivu.5. Měření a klasifikace vlhkosti, vlhkostní průzkum staveb.6. Sanační metody mechanické.7. Sanační metody chemické, elektrokinetické.8. Sanační metody vzduchové.9. Odsolování zdiva, sanační omítky, vlastnosti a kriteria hodnocení, životnost.10. Izolace proti tlakové vodě, pásové a bezespáré izolace, hydrofobizační prostředky.11. Difúze vodních par a kapilární šíření ve spárách.12. Šíření vlhkosti bodově poškozenými materiály.13. Konstrukční úpravy pro eliminaci rizika vnitřní kondenzace.

Literatura

Černý, R., Rovnaníková, P.: Transport Processes in Concrete. Spon Press 2002Hall, Ch., Hoff, W.D.: Water transport in brick, stone and concrete. Spon Press 2002Lebeda, J.: Sanace vlhkého zdiva. Praha:SNTL 1988

Požadavky

Základy obecné, anorganické a organické chemie v rozsahu předmětu BC01 a fyzika stavebních materiálů v rozsahu předmětu BJ06.

Garant

prof. RNDr. Pavla Rovnaníková, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Pavla Rovnaníková, CSc.