Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební akustika a ochrana proti hluku (FAST-DH53)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DH53 - Stavební akustika a ochrana proti hluku, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Analýza stavebních konstrukcí z hlediska vzduchové a kročejové neprůzvučnosti, hodnocení uzavřeného prostoru z hlediska požadavků na dobu dozvuku, Nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací 148/2006 Sb., hodnocení hluku na pracovištích, v chráněných vnitřních a venkovních prostorech staveb, útlum hluku ve venkovním prostoru,

Osnova

1.Fyzikální základy akustiky 2.Hodnocení hluku.3.Útlum hluku ve venkovním prostoru. 4.Hodnocení a měření vzduchové a kročejové neprůzvučnosti 5.-6. Návrh optimálních rozměrů a tvarů prostorů na základě výpočtu hustoty vlastních kmitů7. Vlnová, geometrická a statistická akustika8. Výpočet doby dozvuku, zabezpečení jakosti mluveného slova, včetně návrhu úprav9.-10. Ověření výpočtů měřením přístrojovým vybavením ústavu na základě závazných metodických návodů pro měření a hodnocení v oblasti stavební akustiky11.-12. Hodnocení uzavřeného prostoru pomocí programu ODEON13. Nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací 148/2006 Sb.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

vznik zvuku, základní pojmy vlnění, fyzikální parametry zvuku, veličiny zvukového pole;

Garant

Ing. Danuše Čuprová, CSc.

Vyučující

Ing. Danuše Čuprová, CSc.