Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostorová akustika (FAST-DH68)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DH68 - Prostorová akustika, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Projektování v oboru prostorové akustiky, prostory pro kulturní účely, prostory ve školách, prostory pro veřejné účely.Volba vhodných materiálů.Řešení problematiky hluku v pracovním prostředí.Zpracování hlukových studií a snižování hluku v komunálním prostředí.

Osnova

1.-2. Kriteriální požadavky na uzavřené prostory – srozumitelnost řeči, optimální doba dozvuku, difuzita zvukového pole 3.-4. Pole přímých a odražených zvukových vln. Rovnoměrné rozložení hladin akustického tlaku v prostoru5.-6. Návrh optimálních rozměrů a tvarů prostorů na základě výpočtu hustoty vlastních kmitů7. Vlnová, geometrická a statistická akustika8. Pohltivé konstrukce - membrány, oscilující desky, Helmholtzovy rezonátory, perforované panely, slotové panely9.-10. Ověření výpočtů měřením přístrojovým vybavením ústavu na základě závazných metodických návodů pro měření a hodnocení v oblasti stavební akustiky11.-12. Hodnocení uzavřeného prostoru pomocí programu ODEON13. Nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací 502/2000 Sb.

Literatura

Vaverka a kol.: Urbanistická stavební a prostorová akustika. VUT Brno 1998

Požadavky

vznik zvuku, základní pojmy vlnění, fyzikální parametry zvuku, veličiny zvukového pole;

Garant

doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D.