Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Znalecké posuzování vad a poruch stavebních objektů (FAST-DH70)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DH70 - Znalecké posuzování vad a poruch stavebních objektů, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získat mezioborové znalosti z oboru soudního inženýrství-stavebnictví a poučení se z analyzovaných vad a poruch stavebních konstrukcí.Dílčím cílem je aplikovat při znaleckém posuzování vad a poruch zejména následující vědecké metody:a) teoretická analýza,b) indukce a dedukce,c) konfrontace praktických poznatků a praktických zkušeností,d) syntéza poznatků vztahů a zákonitostí,e) modelování konstrukčních detailů,f) standardizace vad a poruch.

Osnova

1. Přehled o stávajícím stavu problematiky - názvoslví, definice2. Spolehlivost stavebních konstrukcí3. Úkoly znalce a jeho povinnosti4. Základní osnova znaleckého posudku5. Poučení ze znaleckých posudků v ČR6. Poučení ze znaleckých posudků v zahraničí7. Rozhodující faktory ovlivňující vady a poruchy vybraných stavebních konstrukcí8. Standard metodiky při zpracování znaleckého posudku a vyhodnocování vad a poruch stavebních konstrukcí9. Znalecké posuzování stavebních detailů10. Speciální metody standardizace posuzování a hodnocení detailů11. Všeobecné zásady pro znalecké posuzování vad a poruch stavebních konstrukcí12. Legislativa související se znaleckou činností13. Zákadní nedostatky znaleckých posudků

Literatura

Stavební zákon,prováděcí vyhlášky, technické normy.

Požadavky

Znalost pozemního stavitelství v rozsahu magisterského studijního programu stavebního inženýrství. Základy legislativy (stavební zákon, občanské a obchodní právo). Aplikace speciálních programů pro posuzování exaktními metodami (zejména z oblasti stavení fyziky).

Garant

doc. Ing. Libor Matějka, CSc. Ph.D., MBA

Vyučující

doc. Ing. Libor Matějka, CSc. Ph.D., MBA