Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavby pro extrémní klimatické podmínky (FAST-DH71)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DH71 - Stavby pro extrémní klimatické podmínky, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získat mezioborové znalosti z oboru soudního inženýrství-stavebnictví a poučení se z analyzovaných vad a poruch stavebních konstrukcí.Dílčím cílem je aplikovat při navrhování staveb pro extrémní klimatické podmínky je zejména aplikace následujících vědeckých metod:a) teoretická analýza,b) indukce a dedukce,c) konfrontace praktických poznatků a praktických zkušeností,d) syntéza poznatků vztahů a zákonitostí,e) modelování konstrukčních detailů,f) standardizace vad a poruch.

Osnova

1. Přehled o současném stavu - charakteristika problému, vymezení pojmů, definice2. Spolehlivost a životnost stavebních materiálů a konstrukcí3. Analýza základních korozních a degradačních faktorů vybraných konsrukcí4.-8. Klimatická zóna a)sněhová zóna b)zóna odstřikující vody c)zóna eroze d)zóna kavitace e)zóna biokoroze b)zóna sedimentační9.-10. Zóna základové půdy a)nadzákladová zemní zóna b)základová zóna c)zóna podloží11.-12. Analýza detailů v kritické oblasti obvodových plášťů13. Rozhodující faktory ovlivňující spolehlivost vybranných detailů z hlediska degradace koroze

Literatura

M. Bielek, V. Rojik: Konštrukcie pozemných staveb IV : Teória konštrukčnej tvorby. Alfa, SNTL Bratislava 1987

Požadavky

Znalost pozemního stavitelství v rozsahu magisterského studijního programu stavebního inženýrství. Doporučené je absolvování předmětu 9H8, příp. 7H1. Aplikace speciálních programů pro posuzování exaktními metodami (zejména z oblasti stavení fyziky).

Garant

doc. Ing. Libor Matějka, CSc. Ph.D., MBA

Vyučující

doc. Ing. Libor Matějka, CSc. Ph.D., MBA