Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Navrhování pasivních energetických systémů (FAST-DH76)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DH76 - Navrhování pasivních energetických systémů, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Využití slunečního záření v budovách, návrh pasivních solárních systémů, insolace budov, denní osvětlení, systémy stínění fasád a ochrany budov proti přehřívání a oslňování.

Osnova

1. Sluneční záření a způsoby jeho využití v budovách2. Základní principy návrhu pasivních solárních systémů3. Insolace budov4. Sklo a transparentní části solárních fasád5. Využití denního světla v objektech pasivních solárních systémů6. Stínící prostředky na fasádách 7. Tepelná stabilita pasivních solárních objektů8. Způsoby akumulace energie ze slunečního záření v budovách9. Systémy pasivního solárního vytápění a chlazení10. Návrh obytné budovy v daných klimatických podmínkách, řešené jako pasivní solární systém11. Posouzení pohody vnitřního prostředí v navržené budově z hlediska světelné i tepelné techniky12. Energetická bilance navrženého solárního systému 13. Stanovení efektivnosti navrženého pasivního systému v porovnání s budovami, které cíleně nevyužívají slunečního záření pro energetické účely

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Denní osvětlení a proslunění budov, tepelná ochrana budov.

Garant

prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D.