Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Městské veřejné stavby (FAST-DH77)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DH77 - Městské veřejné stavby, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Jednotlivé druhy veřejných (občanských) staveb ztrácí postupně podobu solitérů.Jejich integrací s ostatními typologickými druhy se vytváří urbanizované umělé prostředí,díky vyspělosti techniky podstatně měnící původní siluetu krajiny.Cílem je, v návaznosti na předchozí stupeň dosaženého vzdělání,seznámit se s méně obvyklými stavbami zpravidla velkoměstského charakteru.Individuání přístup ke studijním potřebám doktoranda.

Osnova

1. Úvod do předmětu,seznámení se s jeho problematikou.2. Rekapitulace předchozích znalostí z typologie veřejných staveb.3. Výškové stavby,superkonstrukce,megastruktury.4. Budovy pro bankovnictví,zastupitelské úřady.5. Budovy justiční,pro výkon trestu,nápravná zařízení.6. Studiové a kongresové stavby.7. Sakrální stavby pro různá vyznání,pietní místa.8. Sportovní stavby a sporty se vztahem k vodnímu prvku nebo vazbou na krajinu.9. Areály zoologických a botanických zahrad.10.Obchodní polyfunkční centra.11.Stavby pro kulturu rozšířené o zařízení s vazbou na krajinu.12.Výstavní areály, expozice.13.Odborná exkurze,video zahraniční ukázky.

Literatura

kol.: Občanské stavby - určené různým typologickým druhům. ČVUT,Praha Neufert E.: Navrhování staveb. Consultinvest 2000kol.: publikace zahraniční a domácí. Sedláček J.,Krasický A.: Občanské stavby I,II. SNTL Praha 1998

Požadavky

Městské veřejné stavby,Pozemní stavitelství,Dějiny architektury a urbanismu,Technické zařízení budov,Ekonomie staveb,Požární ochrana,znalost stavebního zákona a příslušných vyhlášek.

Garant

Ing. arch. Blažena Hubáčková, Ph.D.

Vyučující

Ing. arch. Blažena Hubáčková, Ph.D.