Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historické konstrukce a metodika ochrany památek (FAST-DH78)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DH78 - Historické konstrukce a metodika ochrany památek, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Pravidla památkové ochrany, torzální architektura, solitery, krovy věží, zvony a zvonice, komíny a topeniště, historické malbové techniky, návrhy sanačních opatření.

Osnova

1. Zásady při přestavbě památkově chráněných objektů2. Moderní metody stavebně technikého průzkumu3. Stavebně historický a archivní průzkum4. Speciální práce na památkově chráněných objektech5. Restaurace zřícenin - filozofie přístupu, sanace a konzervace koruny zdiva6. Zvonice, zvony - typy, zvonové stalice, statické vlivy zvonu na konstrukce7. Průlezné komíny, kachlová kamna, krby, topeniště8. Historické malbové techniky - batikování, šumrování, tupování, iluzivní malby9. Konstrukce krovů věží10. Sanace historických dřevěných konstrukcí11. Hrázděné stavby12. Parkové solitery, jejich konstrukce a výzdoba13. Detaily ovládacích prvků a jejich vývoj

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Teorie a konstrukce pozemních staveb, fyzikální a chemické vlastnosti srtavebních materiálů, projevy degradací stavebních materiálů, dějiny architektury.

Garant

doc. Ing. Milan Vlček, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milan Vlček, CSc.