Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provozní a funkční analýza konstrukce budov (FAST-DH82)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DH82 - Provozní a funkční analýza konstrukce budov, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání vlastních zkušeností při uplatňování nejnovějších poznatků v souladu s požadavky a metodami hodnocení kvality vnitřního prostředí v budovách s ohledem na tepelnou ochranu budov. Student bude školitelem veden ke spolupráci se stavební praxí i s vědeckými institucemi k samostatnému řešení dílčích úkolů vědecko-výzkumných projektů. Studiem a řešením zadaných úkolů bude student veden k samostatnému vypracování teoretické části doktorské disertační práce a k její úspěšné obhajobě.

Osnova

1. Zadání námětu stavby v konkrétních podmínkách.2. Návrh konstrukčního řešení stavby s ohledem na zadané podmínky3. Provozní schéma dispozice zadané stavby.4. Varianty konstrukčního řešení zadané stavby5. Posouzení tepelně izolačních schopností materiálů obvodových plášťů6. Posouzení osvětlení a oslunění zadané stavby7. Návrhy konstrukčních detailů s ohledem na kondenzaci difúze8.–9. Simulace vnějších vlivů na stavební konstrukci - vlhkost a teplo (teorie modelování) 10.-11. Vypracování elaborátu v podobě teoretické části budoucí doktorské práce se zaměřením na stavební fyziku12. Konzultace zpracovávané teoretické části elaborátu13. Odevzdání elaborátu ke zhodnocení

Literatura

Hens H.: Moisture transfer in Envelope Parts. International Energy Agency 1996Jenisch R.: Schadenfreies Bauen - Tauwasserschäden. Fraunhofer IRB Verlag 1996

Požadavky

Teorie tepelné ochrany, akustické ochrany, protipožární ochrany, denního osvětlení a oslunění na úrovni magisterského studia.

Garant

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.