Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie jakosti staveb (FAST-DI51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DI51 - Teorie jakosti staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Schopnosti a dovednosti z oblasti statistického řízení procesů, používaných metod pro zlepšování efektivnosti výroby, Quality Function Deployment (QFD), Design of Experiment (DOE), Risk Management, EFQM Excellence model, TQM a dalších nástrojů úspěšného řízení jakosti v podmínkách stavebních podniků. Předmět je koncipován tak, aby odpovídal harmonizovanému schématu vzdělávání EFQM a umožnil studentům po jeho absolvování získat základní dovednosti a znalosti pro funkce manažera jakosti, interního auditora, nebo konzultanta pro oblast řízení kvality.

Osnova

1. Způsobilost procesu,2. Statistická regulace procesu3. Statistická přejímka4. Spolehlivost5. Management rizik ve stavební výrobě 6. Nejčastěji používané metody analýzy rizika (FMEA, HRA, aj.)7. Management jakosti v údržbě a komplexní produktivní údržba8. Jakost ve stavební logistice9. Quality Function Deployment (QFD)10. Desing of Experiment (DOE)11. Auditování SMJ podle ČSN EN ISO 1901112. EFQM Excellence model13. TQM. Nové poznatky v oblasti QMS

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Nejméně šest semestrů vysokoškolského studia stavebního či ekonomického směru, přehled o certifikovaných systémech řízení, přehled o metodách posuzování shody, přehled o nástrojích řízení kvality, základní znalosti z oblasti řízení, měření, monitorování, analýzy, zlepšování a auditování formalizovaných systémů řízení v podmínkách stavebních podniků.

Garant

doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D.