Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace silikátových materiálů v konstrukcích (FAST-DL54)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DL54 - Aplikace silikátových materiálů v konstrukcích, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní principy návrhu skladby betonu pro získání požadovaných vlastností.Navrhování složení zvláštních druhů betonu z ohledem na dimenzování konstrukcí.Stanovení vlivu prostředí na trvanlivost betonu a jeho ochrana.Navrhování vysokohodnotných betonů optimálních reologických a lomových parametrů.Uplatnění hledisek Evropských norem.

Osnova

1.-2. Základní principy skladby betonu. 3. Modifikace vlastností betonu pomocí přísad. 4. Modifikace vlastností betonu pomocí příměsí.5. Zvláštní druhy betonu – problematika a kompozice.6. Zvláštní druhy betonu - konstrukční vlastnosti a dopad na dimenzování konstrukcí.7. Fyzikální a mechanické vlivy na trvanlivost betonu a konstrukcí.8. Vlivy prostředí na trvanlivost betonu a konstrukcí. 9. Výztuž a její ochrana v železobetonu. 10. Reologické vlastnosti betonu a jejich dopad na dimenzování a trvanlivost konstrukcí.11-12. Lomové charakteristiky betonu a jejich dopad na dimenzování a trvanlivost konstrukcí.13.-14. Řešení konstrukčních detailů a jeho dopad na trvanlivost konstrukcí jako celku.

Literatura

Emmons, P.H., Drochytka, R., Jeřábek, Z.: Sanace a údržba betonu v ilustracích. CERM, Brno 1999Neville, A.M.: Properties of Concrete. Longman, Harlow 1995Matoušek, M., Drochytka, R.: Atmosférická koroze betonů. IKAS, Praha 1998Pytlík, P.: Technologie betonu. VUT, Brno 2000

Požadavky

základní vlastnosti materiálů používaných pro betonové konstrukce, základní znalosti o trvanlivosti betonu

Garant

prof. Ing. Ivailo Terzijski, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ivailo Terzijski, CSc.