Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čištění odpadních vod (FAST-DP61)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DP61 - Čištění odpadních vod, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Pokrokové metody čištění, odstraňování nutrientů, bytnění aktivovaného kalu, anaerobní čištění odpadních vod, hygienizace kalů.

Osnova

1.Úvod do pokrokových technologií čištění OV.2.Odstraňování dusíku nitrifikací a denitrifikací.3.Biologické odstraňování fosforu.4.Návrh systémů pro potlačení bytnění aktivovaného kalu.5.Odstraňování toxických a obtížně rozložitelných sloučenin. 6.Návrh procesů anaerobního čištění odpadních vod.7.Anaerobně-aerobní čištění odpadních vod.8.Hygienické zabezpečení odpadních vod a kalů. 9.Zpracování a znovuvyužití odpadních vod. 10.Ekonomika návrhu čistíren odpadních vod.11.Sledování řízení a hodnocení provozu čistíren odpadních vod.12.Použití matematických modelů pro biologické procesy čištění odpadních vod.13.Automatizace a řízení provozu čistíren odpadních vod.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Chemie a technologie vody, čištění odpadních vod městských a průmyslových

Garant

prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA

Vyučující

prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA