Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kalibrační a laboratorní měření hydraulických veličin (FAST-DR72)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DR72 - Kalibrační a laboratorní měření hydraulických veličin, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Oblast navazuje na znalosti matematiky, fyziky, hydrauliky, hydrologie. Absolvent získá přehled o kontaktních a nejmodernějších bezkontaktních měřicích metodách. Kalibrace měřidel a měřicích systémů. Přehled o možnostech měření struktury proudu. Využitelnost integračních metod při měření parametrů proudění. Měření v extrémních podmínkách (nízké a vysoké rychlosti). Autorizované měření hydraulických veličin. Akreditace laboratoří a legislativní požadavky.

Osnova

1.-4.Přehledy současných měřicích metod využívaných v protékaných prostorech (mikropohled, makropohled), využití kontaktních způsobů5.- 8. Bezkontaktní ultrazvukové a optoelektronické metody měření rychlostí, hloubek a průtoků. Integrální metody. 9. Měření tlaků, sil a momentů.10.Kalibrace, kontrola měřidel, návaznost na etalon vyhodnocované jednotky11.Autorizovaná měření veličin, akreditované laboratoře12.Měření rychlostí proudění v extrémních podmínkách (kapiláry, mezní vrstva)13.Měření v pohybujícím se prostoru

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Matematika, fyzika, hydraulika, hydromechanika, základy statistiky

Garant

prof. Ing. Jan Šulc, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jan Šulc, CSc.