Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stabilita a revitalizace koryt vodních toků (FAST-DR75)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DR75 - Stabilita a revitalizace koryt vodních toků, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hodnocení stability koryt vodních toků jako ekologické páteře území.Fyzikální základy, teoretické podklady a teoreticko-empirické výpočtové vztahy.Seznámení s důležitostí revitalizací, jako jednou z možností obnovy všech základních funkcí říčního koryta po nevhodné úpravě v minulosti, či živelné katastrofě, získání schopnosti samostatně vypracovat projekt revitalizace vodního toku či nádrže.

Osnova

1. Základní informace a pojmy z oblasti ekologie, biologie, dendrologie a fytocenologie.2 - 4. Výběr lokality pro vytvoření projektu revitalizace, získání podkladů5 - 8. Osobní prohlídka dané lokality, doplnění podkladů na místě, posouzení stávajícího stavu - metoda Stanovení indexu QBR, metoda Šlezingr-Úradníček 2002.9 - 12. Vypracování návrhu revitalizace, včetně posouzení hydraulických charakteristik a návrhu břehové vegetace.13. Odevzdání práce

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Říční hydraulika - matematické modely proudění, mechanicko-fyzikální vlastnosti zemních materiálů, základní biologie

Garant

prof. Dr. Ing. Miloslav Šlezingr

Vyučující

prof. Dr. Ing. Miloslav Šlezingr