Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná hydrologie (FAST-DS64)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DS64 - Aplikovaná hydrologie, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přehled o možnostech využití metod umělé inteligence a jiných netradičních metod v oblasti hydrologie a vodního hospodářství.

Osnova

1. Problematika neurčitosti v hydrologii, učící se a adaptivní systémy, metody umělé inteligence 2.-4. Umělé neuronové sítě a jejich aplikace 5.-6. Fuzzy množiny, fuzzy modely9.-10. Fuzzy regulátory a jejich aplikace11. Neuro-fuzzy regulátory a jejich aplikace 12. Kvalitativní a semikvalitativní modely, 13. Genetické algoritmy a jejich využití.

Literatura

Edited by Quentin Grafton: Water Resorces Planning and Management. Cambridge University Press 2011Chow Ven Te: Handbook of Applied Hydrology. Published by McGraw Hill Text 1964Ram S. Gupta: Hydrology and Hydraulic Systems. Waveland Press 2007

Požadavky

Znalosti na úrovni magisterského studia z hydrologie, řízení odtoku z povodí pomocí nádrží a vodohospodářských soustav a z matematiky.

Garant

prof. Ing. Miloš Starý, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloš Starý, CSc.