Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hodnotová analýza ve stavebnictví (FAST-DV57)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DV57 - Hodnotová analýza ve stavebnictví, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Účelné sestavení souboru metod, kde smyslem je hledání a návrh zlepšení funkcí analyzovaného stavebního objektu s cílem zvýšit jeho efektivnost. Je to tedy analyzování různých variant řešení posouzením souborů funkcí hodnocených z hlediska významu, kdy kritériem výhodnosti daného řešení je poměrná efektivní hodnota. Absolvováním tohoto předmětu je nabytí kompetence optimalizovat variantu dodávky stavebních činností z hledisek všech účastníků výstavby a také potřeb celé společnosti.

Osnova

1.Filosofie hodnot, současná situace2.Pozice ceny obecně, náklady3.Obecné principy hodnotové analýzy – přehled4.Zpracování a vyhodnocení vstupních informací5.Funkční analýza6.Tvorba námětů, jejich vyhodnocení7.Rozpracování variant řešení8.Zpracování a vyhodnocení návrhu variant řešení9.Vyhodnocení optimálních variant řešení10.Typické příklady použití hodnotové analýzy ve stavebnictví11.Úspory nákladů12.Vyšší spolehlivost a životnost13.Zvyšování technické a funkční úrovně

Literatura

Dobřický,J.: Hodnotová analýza. VUT v Brně, Brno 1993Vlček, R.: Hodnota pro zákazníka. Management Press, Praha 2002Dorotíková, S.: Filosofie hodnot. Univerzita Karlova, Praha 1998Kadlčáková, A.: Ekonomika ve stavebnictví 50. Vydavatelství ČVUT, Praha 2002

Požadavky

Náklady a ceny ve stavebnictví, měření efektivnosti, užitečnost a užitek jako kategorie při ekonomickém rozhodování, potřebný matematický aparát.

Garant

doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc.