Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie jakosti staveb (FAST-DV58)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DV58 - Teorie jakosti staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvováním předmětu získají studenti schopnosti a dovednosti z oblasti řízení, měření, monitorování, analýzy a zlepšování kvality procesů a produktů v podmínkách stavebních podniků, dále pak znalosti z oblasti statistického řízení procesů, používaných metod pro zlepšování efektivnosti výroby, Quality Function Deployment (QFD), Design of Experiment (DOE), Risk Management, EFQM Excellence model, TQM a dalších nástrojů úspěšného řízení jakosti.

Osnova

1.Sedm jednoduchých nástrojů řízení jakosti, 2.Metody zlepšování jakosti, 3.Metrologie, měření, monitorování a analýza procesu měření 4.Způsobilost procesu, 5.Statistická regulace procesu, statistická přejímka 6.Spolehlivost 7.Management rizik ve stavební výrobě 8.Nejčastěji používané metody analýzy rizika (FMEA, HRA, aj.) 9.Management jakosti v údržbě a komplexní produktivní údržba 10.Jakost ve stavební logistice 11.Quality Function Deployment (QFD) . Design of Experiment (DOE)12.Auditování SMJ podle ČSN EN ISO 19011 13.EFQM Excellence model, TQM . Nové poznatky v oblasti QMS

Literatura

Holický,M.: Zásady ověřování spolehlivosti a životnosti staveb. ČVUT,Praha ,1.vydání 1998Tichý, M.: Spolehlivost stavebních konstrukcí. ČVUT,Praha 1983Tichý, M.: Applied methods of structures reliabity. Kluwer academie publichers 1993

Požadavky

Přehled o certifikovaných systémech řízení, přehled o metodách posuzování shody, přehled o nástrojích řízení kvality, základní znalosti z oblasti řízení, měření, monitorování, analýzy, zlepšování a auditování formalizovaných systémů řízení v podmínkách stavebních podniků.

Garant

prof. Ing. Jiří Adámek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Adámek, CSc.