Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inovační management (FAST-DV74)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DV74 - Inovační management, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s významem inovací v podnikání a jejich dopadem na konkurenceschopnost podniků a institucí spojených se stavebnictvím.

Osnova

1.Inovace. Teorie inovací. Typy inovací. Inovační prostor.2.Dokumenty EU a ČR podporující inovace. 3.Řízení inovací. Instituce a informační systém pro inovace.4.Znalostní management jako klíč k inovacím. 5.Inovační proces. Modely procesu inovace. Fáze procesu inovace. 6.Zdroje inovačního procesu. Lidské zdroje. Ochrana duševního vlastnictví.7.Výzkum a vývoj jako zdroj inovací. 8.Podpora finanční a nefinanční inovačního procesu. Bariéry inovačního procesu.9.Modely a formy spolupráce veřejného a soukromého sektoru při inovacích.10.Hodnotový management jako součást managementu inovací.11.Hodnotový management jako metodický nástroj managementu inovací.12.Realizace fází procesu inovace. Inovační organizace. Inovační firma.13.Měření a hodnocení inovací. Efektivnost inovací.

Literatura

Čada K.: Oceňování nehmotného majetku. VŠE, Oeconomia, Institut oceňování majetku 2009Jáč I., Rydvalová P., Žižka M.: Inovace v malém a středním podnikání. Computer Press 2005Kloudová J.: Kreativní ekonomika. Grada Publishing 2010Košturiak J., Chal J.: Inovace-vaše konkurenční výhoda. C Press 2008Pitra Z.: Management inovačních aktivit. Professional publishing 2006Švejda P. a kol.: Inovační podnikání. Asociace inovačního podnikání 2007Tidd J., Bessant J., Pavitt K: Řízení inovací. Computer Press 2007Vlček R.: Management hodnotových inovací. Management Press 2008Cosi P., Christofol H., Richir S., Samier H.: Innovation Engineering. ISTE ltd. 2006

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D.