Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie betonových konstrukcí (FAST-DW51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DW51 - Technologie betonových konstrukcí, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit doktorandy s teoretickými základy technologie staveb železobetonových konstrukcí pozemních staveb.

Osnova

1.Druhy betonů a jejich vlastnosti.2. složky betonu a jejich vliv na vlastnosti črstvého betonu.3. Funkce betonu v konstrukci a charakteristika změn jeho vlastností.4. Bednění pro vytváření konstrukcí z železového a předpjatého betonu.5. Výroba betonu, jeho doprava, ukládání a zhutňování.6. Vyztužování železobetonových konstrukcí a konstrukcí z předpjatého betonu7. Výroba zvláštních betonů a betonů se zvláštní technologií.8. Betonování ve zvláštních podmínkách.9. Zásady navrhování složení čerstvého betonu s ohledem na jeho vlastnosti.10. Vliv technologie na trvanlivost betonových konstrukcí.11. Trvanlivost betonových konstrukcí a jejich chování za požáru.12. Sanace betonu betonových konstrukcí.13. Zásady řízení jakosti a kontrola provádění betonových konstrukcí.

Literatura

Jílek A., Novák V.: Betonové stavitelství. SNTL Praha 1986Pavlík A., Doležel J., Fiedlr K.: Technologie betonu. SNTL Praha 1973Henning O., Lach V.: Chemie ve stavebnictví. SNTL Praha 1983Schulze W., Tischer W., Lach V.: Necementové malty a betony. SNTL Praha 1990

Požadavky

Základní znalosti stavební fyziky, chemie, znalost navrhování železobetonových konstrukcí.

Garant

doc. Ing. Karel Dočkal, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Dočkal, CSc.