Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální technologie staveb (FAST-DW52)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DW52 - Speciální technologie staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenta s novými technologickými postupy, využíváním nových materiálů a hmot.Na přednášky jsou pravidelně zváni zástupci firem kteří ukazují speciální způsoby používání nových materiálů na základě nejnovějších poznatků vědy. Poukazují na zvláštnosti těchto materiálů a na případné odlišnosti při provádění oproti tradičním technologickým postupům.

Osnova

1. Obecné požadavky na bezpečnost a užitné vlastnosti bodovy2.Současně používané mpntované konstrukční systémy budov3. Nové technologie izolací střech a základůTechnologie při zateplení budov5. Technologie vnitřních a venkovních povrchových úprav6. Nové způsoby spojování a ochrany dřevěných konstrukcí7. Různé způsoby kotvení přo provádění staveb8. Nové druhy materiálů při řešení požárních úseků9. Nejčastěji se vyskytující vady při aplikaci nových technologických postupů10. Využití recyklovyných materiálů při provádění staveb11. pomocné konstrukce a zdvihací mechanismy, systémy bednění12. Recyklace bytových jader a provádění sádrokartonových konstrukcí13. Způsoby sanací vlhkých staveb

Literatura

Blaich J.: Poruchy staveb. Jaga group Bratislava 2001Drochytky, Jeřábek, Emmos: Sanace a údržba betonu. VUT Brno 1999Kunzel H.: Schaden an fassaden putzen. Fraunhofer irb verlag 2000Firemní literatura.

Požadavky

Znalosti technologických postupů prací vnitřních a dokončovacích a základní znalosti při rekonstrukci staveb.

Garant

Mgr. Petr Lízal, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr Lízal, CSc.