Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavebně technologické projektování (FAST-DW53)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DW53 - Stavebně technologické projektování, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání vědomostí o významu, členění, obsahu, metodice zpracování a vlastním zpracování stavebně technologického projektu. Získání znalosti o využití počítačových programů v souvislosti se stavebně technologickým projektováním.

Osnova

Souhrnný pohled na předvýrobní a výrobní přípravu stavby.Možnosti počítačové podpory v procesu přípravy a realizace stavbyTeorie a metodika zpracování studie realizace hlavních technologických etap objektuZásady a metodika operativního plánu realizace objektu a jeho vliv na řízení výstavbových procesůZpůsoby bilance nutných zdrojů pro výstavbu, zabezpečení cizích subdodávek.Metodika návrhu zařízení staveniště jako výrobny pro realizaci stavbyModelování výrobního prostoru stavbyTechnologické normy a postupy pro nové a neobvyklé výrobní procesyOptimalizace stavebně technologického projektu podle limitu zdrojů, automatizovaná tvorba kontrolních a zkušebních plánůSíťová analýza ve stavebním software a modelování realizace stavebEvidence skutečného průběhu stavbySoftwarový systém CONTEC v návaznosti na BUILD POWER Počítačová grafika při modelování výrobního prostoru stavby

Literatura

Jarský Č.: Automatizovaná příprava a řízení realizace staveb. Contec Kralupy 2000Jarský Č. Musil F. a kol.: Technologie staveb I, Příprava a ralizace staveb,. CERM Brno 2003Makýš O., Makýš P: Projekt organizácie výstavby. STU Bratislava 2000Vlček K: Stavebno technologická príprava stavieb. Jaga Group, Bratislava 1998Spence, W. P: Construction materials, Methods and techniques,. Delmar ITP 1998

Požadavky

Základní znalosti z navrhování a projektování pozemních staveb, znalostí o provádění stavebních procesů, o požadavcích na jejich připravenost před prováděním, zásady technologických postupů jednotlivých stavebních procesů, jejich sled a návaznosti, požadavky na jejich kvalitu.

Garant

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.