Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy v technologii staveb (FAST-DW55)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DW55 - Informační systémy v technologii staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Připravit studenta pro řízení výstavbového projektu informačními systémy propojenými s ekonomickým SW stavebního podniku. Způsoby zabezpečení podkladů pro modely časovým snímkováním vybraných technologických procesů s orientací na disertační práci.

Osnova

1. SW podpora projektového managenetu - plánování v souladu s výrobními kalkulacemi.2. Aplikace SW na bázi síťové analýzy a časo-prostorových grafů. 3. Využití informačního systému podniku (RSV – MS Project).4. Sledování postupu výstavby – výrobní kalkulace, soupis provedených prací (RSV v návaznosti na KROS Plus). 5. Deterministické metody modelování, stochastické modely, Metody operační analýzy v řízení výrobních procesů.6. Modelování pomocí síťových grafů, druhy síťových grafů v závislosti na činnostech a vazbách.7. Disponibilita zdrojů, koordinace dodavatelů.8. Evidence skutečného provedení stavby.9. Managent jakosti, environmentální managemnt, řízení bezpečnosti práce na staveništích.10. Management rizik výstavby.11. Orientace na dílčí problémy témat disertačních prací při využití SW – modelování ve stavební tepelné technice a energetice budov. 12. Využití SW pro modelování nestacionárních jevů vedení tepla a vlhkosti ve stavebních konstrukcích v závislosti s řešením disertačních prací.13. Počítačová simulace fyzikálních jevů ve stavebních konstrukcích.

Literatura

HRAZDIL, V.: M03 Plánování a řízení výroby v systému MS Project. Studijní opora Modelování výrobních procesů, FAST VUT v Brně 2007HRAZDIL, V.: M01 Ekologické aspekty výstavby. Studijní opora Ekologie a bezpečnost práce, FAST VUT v Brně 2008KABELE, K., URBAN, M., ADAMOVSKÝ, D., KABRHEL, M.: Energetická náročnost budov v souvislosti s platnou legislativou ČR. ABF, Praha 2008

Požadavky

Modelování přípravy a realizace staveb

Garant

doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc.