Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie rozhodovacích procesů a řízení (FAST-DW56)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DW56 - Teorie rozhodovacích procesů a řízení, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalistí o rozhodovacích procesech a jejich aplikovatelností v přípravě a realizaci staveb. Dále je seznámit s prostředky umožňujícími využití operačního výzkumu, teorie řízení a logistických přístupů.

Osnova

1. Úvod, názvosloví, teorie systémů, teorie řízení a kybernetika, strategie řízení, teorie rozhodovacích procesů.2. Řízení jako proces zpracování obrazu originálu (vlastní zpětné vazby mezi řízeným objektem a řídícím subjektem).3. Logistika a řízení, obecné principy, logistické dekompozice, materiálové, informační a finanční toky, analýza a vzájemné vazby.4. Identifikace, elementy řízení a rozhodovacích procesů. Klasifikace a modelování úloh.5. Operační výzkum, principy, metody a strategie, postupy využívané při řešení.6. Teorie grafů, teorie hromadné obsluhy, teorie front, teorie her.7. Metody síťové analýzy.8. Teorie a metody optimalizace.9. Informační technologie a strategie - MIS, EDI, TDS, DSS, ESS, DDF, E-R diagramy.10. Řízení projektů, struktury a řídící schémata.11. Teorie rozhodování a rozhodovacích procesů, vztahy mezi rozhodováním a řízením.12. Podnikové řízení a podnikové zdroje, reeingineering, ERP, CRM, SCM.13. Rozhodovací procesy v přípravě výroby, operativní plánování, změnové systémy - PPS, MRO, Kanban, JIT, MTO, RPS.

Literatura

Klvaňa, J.: Operační výzkum. ČVUT FSv Praha, 2001Tietze, P.: Strukturální analýza - úvod do projektu řízení. Grada Praha 1992

Požadavky

Znalosti z oblasti matematické statistiky a přípravy a řízení staveb.

Garant

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vít Motyčka, CSc.