Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy v technologii staveb (FAST-DW62)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-DW62 - Informační systémy v technologii staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Řízení stavební výroby aplikačním softwarem odpovídajícím současnému stavu rozvoje informačních technologií a softwarovému vybavení stavební firmy. Časové plánování v závislosti na fondu zdrojů - materiálových, pracovních a jejich použití na staveništích realizační firmy. Řešení problematiky rozvoje užití plánovacích softwarů v domácích i mezinárodních podmínkách.

Osnova

1.-3. Podmínky implementace a užití aplikačních softwarových nástrojů pro řízení stavební výroby. Volba plánovacího softwaru v návaznosti na fondy zdrojů nebo kalkulační systémy (RTS-Build Power, KROS Plus, EuroCALC). Limitující podmínky použití katalogizovaných výkonových norem stavebních a montážních prací při plánování staveb. 4.-6. Tvorba časového plánu stavby (MS PROJECT) v závislosti na nastavení uživatelských polí. Technologický model výstavby. Kalendáře projektu, činností, zdrojů. Sledování a řízení postupu výstavby. Směrný plán. Aktualizace činností. Přeplánování činností. 7.-9. Integrace požadavků na řízení jakosti s enviromentálním managementem a řízením bezpečností práce. Vypracování plánu jakosti. Plány požadavků EMS na stavbě. Požadavky bezpečnosti práce. Linkování dokumentů (MS Office) k jednotlivým činnostem projektu.10.-12. Řízení stavební výroby (RSV) podle rozpočtu z kalkulačního programu. Propojení kalkulačního softwaru a systému MS PROJECT. Soupis provedených prací. Controlling. 13. Souhrnná informace a příklady plánování a dokumentů certifikovaného podniku v oblasti QMS, EMS a HSMS. Plán kontrol a zkoušek jakosti vybraných činností. Registr aspektů EMS. Bezpečný podnik.

Literatura

HRAZDIL, V.: M05 Modelování výrobních procesů v IS stavebního podniku. Studijní opora Modelování výrobních procesů, FAST VUT v Brně 2007HRAZDIL, V.: M01 Specifika modelování výrobních procesů ve stavebnictví. Studijní opora Modelování výrobních procesů, FAST VUT v Brně 2007ADAMEC, F.: Řízení projektů pomocí Project 2000. Grada Publishing, Praha 2001BARRIE, D., S.: Professional construction management. New York, McGraw-Hill 2002Tomek, A.: Economics and management 10: construction project management. Nakladatelství ČVUT Praha 2003

Požadavky

Znalosti z využití softwarové podpory pro plánování a řízení staveb.

Garant

doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc.