Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geodetické sítě (FAST-GE13)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-GE13 - Geodetické sítě, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit se založit, zaměřit, vyrovnat a posoudit kvalitu geodetické sítě

Osnova

1. Opakování vybraných pojmů z lineální algebry a operací s maticemi. Lokální (účelové) geodetická sítě.2. Příprava měřených veličin3. Zprostředkující vyrovnání - rovnice pozorování - linearizace rovnic - rovnice oprav4. Analýza výsledků zprostředkujícího vyrovnání. Chybová elipsa.5. Zprostředkující vyrovnání vázané podmínkami. Diferenciální podobnostní transformace.6. Volná síť, definice a účel volby volné sítě.7. Shodnostní a podobnostní transformace v rovině a prostoru. Odvození rovnic.8. Síť tvořená vektory z GNSS měření. Transformace vektoru na fiktivní měření, transformace kovarianční matice9. Etapy realizace geodetické sítě10. Záloha

Literatura

Nevosád, Z.: Geodézie VI. VA Brno, 1984. (CS)Abelovič, J. a kol.: Meranie v geodetických sieťach. Alfa Bratislava, 1990. (SK)

Požadavky

Metody vyrovnání, maticový počet, lokální extrémy funkce více proměnných. Podobnostní transformace souřadnic.

Garant

doc. Ing. Vlastimil Kratochvíl, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vlastimil Kratochvíl, CSc.