Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie (FAST-GZ51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-GZ51 - Psychologie, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Orientace v obecné, vývojové a sociální psychologii a psychologii komunikace. Schopnost aplikovat získané znalosti a dovednosti v osobním i profesním životě.

Osnova

1. Místo psychologie v životě jednotlivce.2. Členění psychologie3. Psychologie vnímání. Vnímání na humánní a subhumánní úrovni.4. Neuroanatomie.5. Poznávací procesy.6. Intelektové schopnosti a jejich poznávání.7. Emoce. Temperament. Motivace.8. Rozdíly mezi muži a ženami v komunikaci, vnímání apod.9. Učení, jeho významy a druhy10. Obecné zákony učení11. Teorie osobnosti - psychoanalýza S. Freuda.12. Psychosociální vývoj osobnosti.13. Sociální vztahy ve skupinách.

Literatura

ATKINSON, R. L.; ATKINSON, R. C.;SMITH, E.E.: Psychologie. Portál, 2003. FIELDEN, J. S.: Principles of Business Communication. Macmillan Publishing Company, 1990.

Požadavky

Základní znalosti z obecné psychologie (na středoškolské úrovni z předmětů Občanská nauka nebo Základy společenských věd), znalost obecných elementárních pojmů z oblasti psychologie.

Garant

Mgr. Jan Krása, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Krása, Ph.D.