Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistické metody (FAST-HA51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-HA51 - Statistické metody, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Pochopit základní pojmy teorie pravděpodobnosti. Znát a umět interpretovat základní pojmy z teorie matematické statistiky.Vyhodnocování dat.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

KOUTKOVÁ, H., MOLL, I.: Úvod do pravděpodobnosti a matematické statistiky. Akademické nakladatelství CERM, s.r.o., 2001. (CS)Huaan, Fan: Theory of Errors and Least Squares Adjustment. Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden, 2003. ISBN 91-7170-200-8. (EN)

Požadavky

Ovládat elementární pojmy teorie funkcí jedné reálné proměnné a více reálných proměnných (derivace, parciální derivace, limita a spojitost, grafy fukncí, integrál). Umět základní operace s maticemi a s vektory. Pojmy náhodná veličina a vektor, základní vlastnosti pravděpodobnosti, pojmy teorie bodového a intervalového odhadu, základy testování hypotéz.

Garant

Ing. Pavel Špaček, Dr.

Vyučující

Ing. Pavel Špaček, Dr.