Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozemní stavitelství (FAST-HD3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-HD3 - Pozemní stavitelství, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je doplnění znalostí o konstrukce spojující různá podlaží, dále konstrukce stěnové monolitické a montované, skeletové systémy železobetonové monolitické, montované a kombinované,Cílem je dále seznámit se se zakreslováním schodišť a monolitických skeletů.

Osnova

1.konzultace: zakreslování půdorysu typického podlaží ve skeletu M 1:502.konzultace: zakreslování schodišťového prostoru-půdorysu typického podlaží, 1.NP a ukončujícího podlaží ve zděné budově M 1:503.konzultace: výkres řezu schodištěm ve zděné budově M 1:50, detail konstrukce 1.nástupního stupně a posledního ukončujícího stupně v rameni4.konzultace: zakreslování schodišťového prostoru (podporujících konstrukčních prvků) v půdorysu typického podlaží, 1.NP a ukončujícího podlaží ve skeletu M 1:50, řez přes jedno podlaží, detail konstrukce 1.nástupního stupně a posledního ukončujícího stupně v rameni

Literatura

Horniaková a kol.: Konštrukcie pozemných stavieb I. ALFA Bratislava 1988Petrůj S.: Konstrukce pozemních staveb II. SNTL VUT Brno 1986Vlček M., Puchýř B. a kol.: Praktická příručka technických požadavků na výstavbu. Verlag dashöfer 2000

Požadavky

Zvládnutí statických, tepelně-technických a akustických vlastností stěnových staveb,zakreslování stavebních konstrukcí svislých a vodorovných.

Garant

Ing. Věra Maceková, CSc.

Vyučující

Ing. Věra Maceková, CSc.