Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zastřešení budov (FAST-HD7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-HD7 - Zastřešení budov, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Teoretické i praktické zkušenosti s navrhováním střešních konstrukcí šikmých i plochých, návrhem a řešením dřevěných krovů, různých skladeb střešních plášťů, doplňkových klempířských výrobků, střešních vikýřů, oken a výlezů na střechu včetně řešení některých detailů - valby, polovalby, půdorysy tvaru L.

Osnova

1.Úvod do předmětu, seznámení s obsahem předmětu a doporučenou studijní literaturou, přehled tématických okruhů, zadání tří základních typů střešních konstrukcí - dřevěného krovu, dvouplášťové střechy s vnitřním odvodněním a jednoplášťové střechy nad individuálním půdorysem rodinného domu, 2.Kontrola zpracování 1.tématu - dřevěný krov nad rodinným domem - doplňkové informace k tématu dle otázek studentů3.Kontrola zpracování 2.tématu - dvouplášťová střešní konstrukce s vnitřním odvodněním nad rodinným domem - doplňkové informace k tématu dle otázek studentů4.Kontrola zpracování 3.tématu - jednoplášťová střešní konstrukce nad rodinným domem - doplňkové informace k tématu dle otázek studentů5.Zápočet a zkouška

Literatura

Fajkoš A.: Ploché střechy. VUT 1997Kos a kol.: KPS III - návody do cvičení. VUT 1997Oláh, Mikuláš: Krytiny a doplňkové konštrukcie striech.

Požadavky

Základní znalosti z konstrukcí pozemních staveb (základy,svislé a vodorovné nosné konstrukce, schodiště, doplňkové prvky a konstrukce -- např.příčky), stavební tepelné techniky a akustiky, požární bezpečnosti budov, z oblasti stavební mechaniky - prutové soustavy, betonových a zděných konstrukcí, kovových konstrukcí, TZB a TŘS, zakreslování stavebních konstrukcí dle platných norem.

Garant

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.