Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inženýrská geodézie II (FAST-HE03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-HE03 - Inženýrská geodézie II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Ovládnutí metodiky rozborů přesnosti vytyčení základních geometrických veličin. Ovládnutí metodiky rozborů dvojrozměrné přesnosti vytyčení parametrů polohy. Seznámení s úkoly geodezie při výstavbě inženýrských děl v jednotlivých oborech výstavby.Seznámení s normami a předpisy pro inženýrskou geodezii.

Osnova

1. Metodika rozborů přesnosti inženýrskogeodetických úloh.2. Detailní analýza relativní a souhrnné přesnosti polohových a výškových vytyčovacích úloh 1.3. Detailní analýza relativní a souhrnné přesnosti polohových a výškových vytyčovacích úloh 2.4. Geodézie při přípravě a projektování staveb.5. Vytyčovací výkresy a jejich tvorba6. Vytyčovací sítě - metody budování a analýza přesnosti.7. Vytyčování a měření při stavbě a provozu dopravních komunikací 1.8. Vytyčování a měření při stavbě a provozu dopravních komunikací 2.9. Geodézie v mostním stavitelství.10. Zaměřování památkových objektů a měření pro rekonstrukce staveb.11. Geodezie ve strojnictví a průmyslu 1.12. Geodezie ve strojnictví a průmyslu 2.13. Předpisy a normativy v inženýrské geodézii.

Literatura

Richardus, P.: Project Surveying. A.A.Balkema Rotterdam, 1984. Michalčák, O. a kol.: Inžinierska geodézia I. Alfa Bratislava, 1985. (SK)Michalčák, O. a kol.: Inžinierska geodézia II. Alfa Bratislava, 1990. Irvine, W.: Surveying for Construction. McGraw-Hill, Glasgow, 1995.

Požadavky

Znalosti principů rozborů přesnosti. Znalosti principů geodetických měření.

Garant

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.