Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební a průmyslová geodézie I (FAST-HE14)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-HE14 - Stavební a průmyslová geodézie I, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání přehledu o problematice a metodách výpočtu lokálních účelových geodetických sítí. Osvojení postupů společného zpracování různorodých měření v geodetických sítích a analýzy přesnosti a spolehlivosti výstupů.

Osnova

1. Vázané a volné geodetické sítě, měření a výpočty.2. Vázané a volné geodetické sítě, vyrovnání.3. Sítě dvojrozměrné a trojrozměrné.4. Kombinované sítě s terestrickými, astronomickými a GPS měřeními.5. Lokální účelové sítě pro inženýrské projekty.6. Tunelové vytyčovací sítě.7. Lokální účelové sítě pro měření posunů a deformací.8. Optimalizace sítí.9. Rozbory přesnosti povrchových a podzemních tunelových vytyčovacích sítí 1.10. Rozbory přesnosti povrchových a podzemních tunelových vytyčovacích sítí 2.11. PC programové systémy pro vyrovnání geodetických sítí 1.12. PC programové systémy pro vyrovnání geodetických sítí 2.13. PC programové systémy pro vyrovnání geodetických sítí 3.

Literatura

Hradílek, L.: Vysokohorská geodézie. Academia Praha, 1984. (CS)Abelovič, J. a kol.: Meranie v geodetických sieťach. Alfa Bratislava, 1990. Grafarend, E. W., Sansó, F.: Optimization and Design of Geodetic Networks. Springer Berlin, 1985.

Požadavky

Znalost metod matematické analýzy a maticového počtu. Detailní znalost metod vyrovnání a rozborů přesnosti.

Garant

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.