Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Katastr nemovitostí IV (FAST-HE21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-HE21 - Katastr nemovitostí IV, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student je podrobně seznámen s Informačním systémem katastru nemovitostí, jeho funkcemi, logikou fukngování, propojení s základními registry veřejné správy, seznámi se s registrem územní identifikace, adres a nemovitosti a jeho propoejní s Informačním systémem katastru nemovitostí, dále je vysvětlena vazba katastru nemovitostí s důrazem na stavební zákon, telekomunikační zákon, energetický zákon, vodní zákon a oceňování nemovitostí.

Osnova

1. ISKN, seznámení se systémem, moduly systému. 2. ISKN, modul PU, poskytování údajů, PM, podklady pro měření3. ISKN, postup jednoduchého právního aktu v systému.4. RUIAN, fukčnost systému, vazby na informační systém katastru nemovitostí.5. Aplikace stavebního zákona a zákona o územním plánování v kontextu katastrálního zákona.6. Prostorové vytyčení stavby s pohledu stavebního a katastrálního zákona. 7. Katastr nemovitostí a energetický zákon, telekomunikační zákon. 8. Katastr nemovitostí a vodní zákon, zobrazování vodních děl v katastru.9. Zákon o dani z nemovitostí10. Pozemkový fond České republiky, vynětí ze zemědělského půdného fondu, vynětí z lesní půdy. 11. Katastr nemovitostí a oceňování nemovitostí.12. Katastr nemovitostí a správní řád. 13. Obchodní a občanský zákoník.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Znalosti nabyté v předmětech GE12, GE17, HE16 práce s geodetickými programy, schopnost se orientovat v legislativě katastru nemovitostí.

Garant

Ing. Tomáš Šváb, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Šváb, Ph.D.