Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt (FAST-HE9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-HE9 - Projekt, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zpracování návrhu stavby nebo její změny (rekonstrukce) v úrovni projektu pro stavební povolení, doplněného vybranými částmi konstrukčních detailů. Dílčím cílem je získání zkušeností při zpracování projektu komplexně v širších souvislostech, zejména z hlediska řešení: architektonického, statického a konstrukčního, stavebně fyzikálního, požární bezpečnosti, stavebně technologického, TZB a ekonomického. Předpokládá se znalost metodiky projektování staveb. V případě rekonstrukce je nutné modelování stavebně technického průzkumu stávající stavby.

Osnova

1. Základy + orientační výpočet 2.-3. Půdorysy vybraných podlaží 4. Řez podélný 5. Řez příčný 6. Výkres tvaru (sestavy dílců) stropní konstrukce 7. Výkres krovu s řezy (alt. konstrukce dvouplášťové střechy, nebo půdorys ploché střechy )8. Pohledy s podrobným řešením povrchových úprav, min. 3 detaily9. Skladby podlah, střech a obvodových konstrukcí včetně tepelně technického posouzení10.-12. TZB nebo TŘS 15% BZK nebo KDK 15%13. Technická zpráva, výpis prvků truhlářských, zámečnických, klempířských (max. rozsah 3xA4)

Literatura

Stavební zákon s komentářem zákon č. 50/1976 Sb.. ČSN, DIN, ISO, EN. Vlček M., Puchýř B. a kol: Praktická příručka techn.požadavků na výstavbu. Verlag Dashöfer Praha 2000Vlček, M., Fajkoš, A.: Střešní konstrukce od A do Z. Verlag Dashöfer 2004

Požadavky

Předpokladem je znalost metodiky projektování staveb, typologické zákonitosti navrhování různých typů staveb. Schopnost návrhu stavebního objektu v úrovni studie a projektu pro stavební povolení. Dále pak orientaci v normových a legislativních předpisech, zejména pak znalost zákona č. 50/1976 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v platném znění.

Garant

doc. Ing. Libor Matějka, CSc. Ph.D., MBA

Vyučující

doc. Ing. Libor Matějka, CSc. Ph.D., MBA