Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Properties and Testing of Materials (FAST-I12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-I12 - Properties and Testing of Materials, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Schopnost nejen využít teoretické poznatky získané během studia, ale i schopnost orientovat se v oboru vlastností celé škály stavebních látek. Student získá přehled o nejpoužívanějších stavebních materiálech současnosti a minulosti. Důležitá je také historie daných materiálů, jejich vlastností včetně výrobní technologie a jejich zkoušení. Studenti si zlepší také znalost anglického jazyka.

Osnova

1. Úvodní přednáška2. Vybrané vlastnosti stavebních látek I3. Vybrané vlastnosti stavebních látek II4. Keramika I5. Keramika II6. Beton I7. Beton II8. Dřevo ve stavebnictví9. Kovové materiály ve stavebnictví10. Polymery a izolační hmoty11. Maltoviny I12. Maltoviny II13. Kámen a kamenivo pro stavební účely, sklo

Literatura

Adámek, J., Koukal, J., Stehlík, M.: English-Czech Handbook of Building Materials Properties and. PC DIR Brno 1995Doran, D.K.: Construction Materials Reference Book. Oxford 1992Everett, A.: Materials. Longman Scientific & Technical 1993

Požadavky

Schopnosti kombinovaného využití znalostí přírodovědných oborů (fyzika, chemie, matematika) na středoškolské úrovni, odhad a schopnost porovnávat údaje a metody, schopnost samostatného získávání údajů v literatuře a práce s internetem, středně pokročilá znalost anglického jazyka v psané i mluvené podobě.

Garant

doc. Ing. Michal Stehlík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Michal Stehlík, Ph.D.