Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inženýrská geodézie (FAST-IE56)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-IE56 - Inženýrská geodézie, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Ovládnutí pokročilých metod analýzy přesnosti inženýrskogeodetických úloh. Získání přehledu o možnostech aplikací družicových metod. Zvládnutí pokročilých metod měření posunů a přetvoření stavebních objektů, analýzy jejich přesnosti a metody vyhodnocení.

Osnova

1. Současné metody rozborů přesnosti, dvojstupňové rozbory přesnosti metod vytyčení polohy.2. Kontrolní a ověřovací měření, kontrola vytyčení, vyhodnocení finálních parametrů.3. Speciální lokální sítě pro inženýrské účely, kombinace a integrace různorodých měření.4. GPS v inženýrské geodezii, přesné aplikace statických a kinematických metod.5. Měření posunů a přetvoření stavebních objektů a konstrukcí, pokročilá deformační analýza, moderní přístupy.6. Měření v podzemí, vytyčování a kontrolní měření tunelových staveb.

Literatura

Richardus, P.: Project Surveying. A.A. Balkema, Rotterdam 1984

Požadavky

Metody matematické analýzy. Metody vyrovnání geodetických sítí. Základy družicových metod, GPS. Metody statistické analýzy a zpracování dat.

Garant

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.