Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy a digitální kartografie (FAST-IE59)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-IE59 - Informační systémy a digitální kartografie, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozšíření znalostí o GIS a digitální kartografii

Osnova

1. Informační systémy, jejich struktura a funkce. GIS. Modelování geografických a prostorových objektů a jejich reprezentace.2. Naplňování databází z primárních a sekundárních zdrojů, budování topologie a vstup atributoých údajů. Restrukturalizace údajů, generalizace v prostředí informačních systémů Analýza sítí a obrazů a syntetické operace v informačních systémech.3. Současné softwarové systémy pro územně orientované informační systémy. Informační systém zeměměřictví a katastru.4. Současné aplikace informačních systémů v přírodních a technických vědách. Využití IS (GIS) při řešení havarijních situací. Síťové aplikace informačních technologii, INTERNET, INTRANET.5. Projektování informačních systémů a GIS. Digitální kartografická díla česká (DKM, ZABAGED, DMÚ) a světová. Principy jejich tvorby. Digitální kartografická tvorba, generalizace v digitální kartografii. Využití digitálních technologií k prezentaci a tisku map.6. Prostorové modelování a řešení morfometrických a kartometrických úloh v 3D. Současné softwarové produkty pro digitální kartografii ve 2D a 3D.

Literatura

Cartwright, W., Peterson, M., P.: Multimedia Cartography. Springer, Berlin 1999Elithorp, J.A.Jr., Findorff, D.D.: Geodesy for Geomatics and GIS Professionals. Xan Edu, Ann Arbor 2003Longley, P. A., Goodchild, M. F. a kol.: Geographic Information Systems and Science. John Wiley & Sons, Ltd. 2001

Požadavky

Základy GIS

Garant

RNDr. Ladislav Plánka, CSc.

Vyučující

RNDr. Ladislav Plánka, CSc.