Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie a systémová analýza (FAST-MU02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-MU02 - Informační technologie a systémová analýza, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat celkovou orientaci v oblasti informačních technologií a možnostech jejich využití při řízení podniku. Seznámit se se základními nástroji systémové analýzy. Získat dovednosti a schopnost modelování reality při výstavbě informačního systému.

Osnova

1. Datová analýza, E-R diagram, pokročilé použití SQL jazyka2. Procesní analýza, diagramy UML, BPMN, Data Flow a stavového diagramu.3. Architektury informačních systémů, middleware, hostitelská prostředí pro informační systémy.4. Vlastnosti nejrozšířenějších db produktů: Oracle, MS SQL, MySQL5. Internetová řešení, technologie DOTNET, ASP, PHP6. Pokročilé databázové techniky, databázové transakce, ACID pravidla7. Uložené procedury a funkce v databázových systémech, jazyk T-SQL8. Databázové spouště, omezení, implementace Business Rules9. 3-vrstvá architektura10-11. Implementační techniky informačního systému na konkrétní síťové platformě12. Aplikační řízení přístupu13. Příklad analýzy jednoduchého informačního systému

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní programové nástroje pro řízení a zpracování dat, základy podnikové ekonomiky, základy řízení projektů, metody navrhování relačních datových modelů.

Garant

doc. RNDr. Jiří Macur, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jiří Macur, CSc.