Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Financování (FAST-MV04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-MV04 - Financování, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení se základními kategoriemi v oblasti financování. Pochopení peněžních toků na zakázce a základní způsoby jejich řízení. Práce s veškerými dosažitelnými peněžními zdroji.Získání dovednosti týkající se popisu a analýzy proměnných, které vstupují do výpočtů ekonomické efektivnosti. Tvorba modelů pro výpočty ekonomické a finanční proveditelnosti investičních projektů.

Osnova

1.-2. Finance. Finanční soustava. Jednotlivé části finanční soustavy (rozpočtová, úvěrová, podniková) a vazby mezi nimi. Nástroje pro řízení jednotlivých částí finanční soustavy.3. Majetek a zdroje krytí majetku. Zlatá pravidla financování. Pracovní kapitál.4. Vlastní a cizí dlouhodobé zdroje. Krátkodobé zdroje krytí oběžných prostředků.5. Řízení peněžních toků na stavební zakázce.6.-7. Daňová soustava ČR.8. Investice a hospodářský růst. Druhy investičních příležitostí.9. Teoretické předpoklady pro hodnocení efektivnosti investic. Časová hodnota peněz.10.Studie proveditelnosti.11.Ekonomická analýza. Ukazatele ekonomické efektivnosti investic (NPV, IRR, PB).12.Rozbor nejistot z hlediska finančního hodnocení projektů. Zdroje a příčiny nejistot. Inflace. 13.Analýza rizik a nejistot. Analýza ziskovosti, citlivosti a pravděpodobnosti.

Literatura

BUTLER, Richard a DAVIES, Leslie a PIKE, Richard a SHARP, John: Strategic Investment Decisions. Routledge. London and New York, 1993. ISBN 978-0415075084. (EN)KORYTÁROVÁ,Jana a FRIDRICH, Jaroslav a PUCHÝŘ, Bohumil: Ekonomika investic. Brno: Akademické nakladatelství CERM, s.r.o., 2002. ISBN 80-214-2089-8. (CS)FOTR, Jiří a SOUČEK, Ivan: Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-0939-2. (CS)SYNEK, Miloslav a kol.: Manažerská ekonomika. Grada Publishing, Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1992-4. (CS)

Požadavky

Orientace v základní ekonomické terminologii a v ekonomice stavebního podniku.

Garant

Ing. Eva Vítková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Vítková, Ph.D.