Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo v městském inženýrství (FAST-MZ01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-MZ01 - Právo v městském inženýrství, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení se s významem a posláním státní správy na úseku územního plánování a stavebního řádu. Základní znalosti z oblasti vodohospodářské politiky, vlastnických vztahů s ohledem na platnou legislativu EU.

Osnova

1. Úloha práva, prameny práva, pricipy práva2. Správní řízení3. Územní plánování4. Územní řízení a stavební úřady5. Stavební řád a stavební řízení6. Prováděcí předpisy ke stavebnímu zákonu7. Koncepce vodohospodářské politiky MZ ČR na období 2004 - 20108. Směrnice Evropského parlamentu a Rady 1998/83/ES a 2000/60/ES9. Zákon o vodách, účel zákona, základní pojmy, nakládání s vodami10.Stav povrchových a podzemních vod, plánování v oblasti vod11.Ochrana vodních poměrů a vodních zdrojů, havárie, ochrana před povodněmi a povodňové orgány.12.Vodní toky, vodní dila, poplatky13.Zákon o vodovodech a kanalizacích

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti vodohospodářské legislativy a stavebněprávních předpisů.

Garant

Mgr. Martina Hortová

Vyučující

Mgr. Martina Hortová