Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování betonových konstrukcí (K) (FAST-SL51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-SL51 - Projektování betonových konstrukcí (K), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat znalosti o podrobnostech a speciálních případech v dimenzování a v navrhování betonových nosných konstrukcí.Využívat výpočetní techniku pro projektování betonových konstrukcí.Navrhnout jednoduchý konkrétní konstrukční betonový prvek.

Osnova

1. Zásady projektování betonových a zděných konstrukcí - podklady, základní aktualizované normativní předpisy. 2. Zásady projektování betonových a zděných konstrukcí - projektová dokumentace (typy, technická zpráva, statický výpočet, výkresy). 3. Vybrané problémy z dimenzování betonových a zděných prvků. 4. Vybrané problémy z dimenzování betonových a zděných prvků. 5. Podrobnosti a zvláštnosti při návrhu vybraných nosných konstrukcí pozemních a inženýrských staveb. 6. Podrobnosti a zvláštnosti při návrhu vybraných nosných konstrukcí pozemních a inženýrských staveb. 7. Software pro dimenzování, kreslení výkresů tvaru a výztuže a pro řešení nosných konstrukcí. 8. Modelování nosných konstrukcí pozemních a inženýrských staveb staveb pomocí výpočetní techniky.9.-13. Návrh vybraného konstrukčního prvku.

Literatura

Majdúch, D.: Zásady vystužovania betónových konštrukcií. ALFA, Bratislava 1984Nilson, A. H., Darwin, D., Dolan, Ch. W.: Design of Concrete Structures. McGraf-Hill, New York 2009Team of Authors: Structural Concrete. Textbook on Behaviour, Design and Performance. FIB 1999Bažant, Z., Šmiřák, S.: Betonové konstrukce III. Konstrukce plošné, nádrže a zásobníky. VUT, Brno 2002Čírtek, L.: Betonové konstrukce II. Konstrukce prutové a základové. VUT, Brno 1999

Požadavky

zatížení, software pro statické řešení konstrukcí, statické modely konstrukcí, dimenzování a kreslení betonových a zděných prvků a konstrukcí

Garant

doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc.