Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo pro architekty (FAST-TY02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-TY02 - Právo pro architekty, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání orientace v problematice právní úpravy výkonu povolání absolventů - autorizovaných architektů činných ve výstavbě,podnikání svobodných architektů ve sdruženích a veřejných obchodních společnostech, obeznámení s postupy při zadávání veřejných zakázek a jejich orientace ve smluvních vztazích ve výstavbě.

Osnova

1. Česká komora architektů.2. Autorizace, podmínky udělení, obory.3. Výkon povolání autorizovaných architektů.4. Svobodné povolání, sdružení pro výkon povolání architektů.5. Veřejná obchodní společnost, společnost s ručením omezeným.6. Výkon činnosti občany EU.7. Autorizovaný inspektor, zkouška pro jeho jmenování.8. Územní plánování.9. Územní řízení.10. Vybranné činnosti ve výstavbě.11. Zákon o vyvlastnění. Veřejný zájem.12. Správní delikty a přestupky ve stavebnictví13. Zadávání veřejných zakázek.

Literatura

Úplné znění: Zákon o výkonu povolání autorizovaných architektů ve výstavbě. Sagit , Ostrava, 2009. Úplné znění: Zákon o územním plánování a stavebním řádu. Sagit, Ostrava, 2009. Úplné znění: Veřejné zakázky a koncesní zákon. Sagit , Ostrava, 2009. Štenglová,I.: Smlouvy ve výstavbě. Prospektrum, Praha, 2005. Marek, K. a Průcha,P.: Nové stavební právo. Právnická fakulta MU, Brno, 2007.

Požadavky

Předmět navazuje na znalosti získané v předmětu Stavební právo.

Garant

Mgr. Martina Hortová

Vyučující

Mgr. Martina Hortová